Hemma
AIK
AIK
Borta
Kristianstad
KIK

Förlust uppe i Stockholm

30 oktober 2020 21:58
Referat

AIK bröt sin förlustsvit


Matchens första period känns väldigt avvaktande, AIK får ett powerplay efter 5 minuters spel. KIK klarar detta boxplay utan problem.

Det är två lag som känner på varandra och skotten som kommer mot Endre i hemmakassen och Clang i KIK-kassen klaras utan några större problem.

I den första periodens slutskede kommer AIK 2 mot 1 och det blir farligt, men Calle är lugn i kassen och gör en vass dubbelräddning.

I den andra periodens inledning får KIK powerplay och trycker på bra i AIK-zonen, har även några farligheter som Endre klarar.

10:31 in perioden får AIK spela sitt andra powerplay för kvällen, man utnyttjar detta på bästa sätt, Anton Holm gör 1-0 snyggt i nättaket och sätter sitt AIK i förarsätet.

Målet leder till att matchen öppnar upp sig och lagen byter chanser med varandra och det är inget fel på inställningen i tighta kamper.

Den sista perioden blir böljande. KIK kommer inte fast i AIKs zon men kommer upp med ett par farligheter, KIK har framförallt ett jätteläge efter att pucken studsat ut från sargen och en KIK-spelare får till ett farligt skott, men man lyckas inte ta vara på de vassare chanserna och tillslut kan Fredric Weigel sätta 2-0 i tom kasse med 42 sekunder kvar av matchen.

Retur mot AIK i Kristianstad på onsdag.

Resultat 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Skott 26-29

Pim: 8-6