Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Karlskoga
BIK

Imponerande vändning av Karlskoga

23 januari 2021 20:20

Karlskoga levererade en imponerande vändning i slutminuterna mot Kristianstad och värmlänningarna plockade därmed sjätte raka segern.


Kristianstad - Karlskoga 1-2

Målskyttar Kristianstad: Max Wahlgren

Målskyttar Karlskoga: Axel Bergkvist, Linus Karlsson

Noterat:

– Karlskoga slog tillbaka Kristianstad med 2-1 på bortaplan efter en imponerande vändning i slutet. Kristianstad ledde med 1-0 länge, men höll inte hela vägen. Axel Bergkvist satte 1-1 med drygt fyra minuter kvar att spela, och med två och en halv minut kvar så gjorde Linus Karlsson också 2-1.

– Båda målvakterna gjorde starka insatser. Tim Juel i Karlskoga motade 20 av 21 skott och noterade en räddningsprocent på 95,2 % medan Mattias Pettersson i Kristianstad stoppade 33 av 35 skott och noterade en räddningsprocent på 94,3 %.

– Axel Bergkvist har verkligen kommit igång. BIK-backen svarade för ett mål och en assist idag och har därmed svarat för åtta poäng på de tio senaste matcherna. Det är lika många poäng som han levererade på de 22 första matcherna under säsongen.

– Karlskoga tog sjätte raka segern och har målskillnaden 11-1 i de tre senaste matcherna. Laget har tagit poäng i tretton raka kamper.

– Kristianstad åkte på fjärde raka nederlaget.

– Lagen möts redan imorgon igen. Även den matchen spelas i Kristianstads Ishall.