Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MODO
MODO

Effektivt Kristianstad tog 3 sköna poäng!!

16 december 2020 21:43


Matchens första period bjuder på ett högt tempo.

4:40 in i matchen gör backen William Pethrus 1-0 till hemmalaget. Ett snyggt skott från blålinjen efter en fin passning av Kalle Miketinac. Det är väldigt böljande spel och Kik tar tillvara på lägena som kommer.

Efter knappt halva den första perioden utökar Kik till 2-0 genom Daniel Andersson. Tvillingarna Wahlgren jobbar hårt i sarghörnet och jobbar fram pucken till Andersson som sätter dit pucken.

Några minuter senare kommer även 3-0 Johan Lundgren vinner pucken i egen zon och sätter fart. Det blir ett 2 mot 1 läge och Lundgren slår en magisk passning över till Kevin Wennström som trycker av direkt och 3-0 på resultattavlan.

27 sekunder senare reducer Modo genom Edwin Hedberg som sätter dit en retur.

Den första perioden slutar 3-1 och skotten 15-5

Den andra perioden inleder Kik starkt man skapar ett par riktigt heta chanser mot Modo målvakten. Efter ungefär 4 minuter in får Modospelaren Patrik Karlkvist ett riktigt bra läge i slottet men Pettersson i hemmamålet klarar.

5:32 in i den andra perioden reducerar Modo genom Tobias Åhström som skjuter ett hårt skott i slottet som går in bakom Pettersson.

Efter Modos reduceringsmål tar bortalaget över spelet och Kik har det tufft under ett par minuter men reder ut stormen.

Kristianstads poängmaskin Gustav Willman Borvik gör 4-2 till Kik med knappt 3 minuter kvar av den andra perioden. Oscar Öhman vinner pucken i mittzon och slår en fin passning till Gustav som får friläge och sätter dit pucken.

Den tredje perioden inleds med ett böljande spel. Lagen byter chanser med varandra

6:35 in i perioden reducerar Modo genom hårt jobbande Daniel Sylwander som petar in modos tredje mål för kvällens.

Efter drygt halva den tredje perioden gör Dennis Svensson ett psykologiskt 5-3 mål en 2 mot 1 situation där Svensson får en fin passning av Erik Santesson och smäller dit pucken.

Efter detta kommer det ett rejält tryck från Modo. Dom fyller på starkt och lyckas även reducera med 3:35 kvar av matchen. Det är Patrik Karlkvist som reducerar assisterad av Johan Harju.

Kristianstad reder ut slutminuterna. Kristianstad tar 3 sköna och viktiga poäng ikväll!!

Resultat 5-4

Skott 39-26

PIM: 2-6