Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Väsby
VSB

Kristianstad avgjorde på övertid!

30 januari 2021 17:55

GWBs styrning gav två poäng i grinig tillställning.


Kristianstad hade övertaget, men gästerna tog ledningen två gånger om

Kristianstad får ett tidigt powerplay i matchen, men Väsby spelar kompakt och håller ihop defensiven och ligger i skottlinjen. Gästerna har ett första långt anfall efter tio minuter och har ett bra läge från nära håll som Calle Clang kan avvärja. Väsby fortsätter att trycka på och har ett vasst avslut där Clang räddar. Gästerna får ett powerplay, som Kristianstad reder ut för att sedan ta över på nytt. Bröderna Wahlgren är framme och skapar. Roligt också att se en frejdig Alexander Molldén i sin comeback efter skadan. 0-0 i paus, och skotten 7-7 vittnar om en jämn första akt.

Andra perioden inleds ganska hafsigt och försiktigt. Erik Flood har ett skott som tar klockrent i stolpen efter fem minuter. Kristianstad spelar nytt powerplay, men skapar i princip ingenting alls. Väsby kontrar istället och Clang förnekar Spångberg en ledningspuck. Efter halva matchen har Kristianstad en puck i nät, men spelet är redan avblåst för spelare i målgården. Kedjan med bröderna Wahlgren och Daniel Andersson jobbar fram ett nytt powerplay där man skapar tryck och några lägen. Som så ofta för ett lag i denna typ av motgång avslutas powerplay-spelet med att siste man tappar puck i fel läge så att gästerna kommer helt fria i en kontring. Tobias Lindberg gör inget misstag utan sprätter läckert upp 0-1 i Clangs första kryss. KIK jagar en kvittering i slutet av perioden som rycks sönder av utvisningar. Heta känslor på isen och vid spelarbåsen efter 40 spelade minuter. Skotten i andra 15-2 till hemmalaget, men det är gästerna som gör mål.

I den tredje ordnar Dennis Svensson ett bra kvitteringsläge direkt, men dras ner och gav powerplay, som dock inte resulterade i något. Erik Flood kan strax efter sätta upp ett gyllene läge för Fredrik Hansson, men Bernard i Väsby-kassen är bra med. Kristianstad får ännu ett powerplay och till slut kan Fredrik Hansson revanschera sig när han dunkar dit 1-1 drygt åtta minuter in i perioden. Sista tio minuterna skulle det hagla med utvisningar, men också lägen. Först har Daniel Andersson ett gyllene läge att sätta hemmalaget i förarsätet, men i sekvensen efter kan Colin Smith skrinna ifrån och sätter istället dit 1-2 högt bakom Clang - till ett enormt jubel från gästerna. Då återstod drygt fyra minuter av matchen och det luktade ännu en 1-2 förlust. Skam den som ger sig, tänkte Erik Flood som vände och skickade en puck mot Andreas Bernard som bjöd på kvitteringen till 2-2. Med 41 sekunder kvar blir Dennis fälld bakom Bernards mål och Kristianstad skulle få nytt powerplay. Alexander Molldén träffade ramen och Johan Lundgren var nära att trycka dit segerpucken innan matchen nådde full tid.

Kristianstad fick inleda förlägningen i spel 4 mot 3, men anstormningen kom av sig efter strul med matchklockan. Efter avbrottet åker dock Väsby på en ny utvisning och i det påföljande powerplay-spelet avgör Kristianstad när William Pethrus slänger en puck mot mål som Gustav Willman Borvik styr in till 3-2!

En ganska dålig match i lågt tempo där Kristianstad vill mest, men brottas med självförtroendet. I den tredje akten ökade underhållningsvärdet något och det kändes helt rättvist att Kristianstad, trots dubbla underlägen, kunde avgå med segern och två sköna poäng.

Kristianstad går nu in i en intensiv period med många matcher. Närmast på agendan står onsdagens bortamöte mot Almtuna.

Matchfakta:
Kristianstad-Väsby 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0)
Skott: 35-11

Utv: KIK 6x2, Väsby 11x2.

Målskyttar:
0-1 (33.34) Tobias Lindberg (SH1)
1-1 (48.11) Fredrik Hansson (Erik Flood, Dennis Svensson) (PP1)
1-2 (55.53) Colin Smith (Lubomir Fetkovic) (PP1)
2-2 (56.47) Erik Flood (William Pethrus)
3-2 (61.55) Gustav Willman Borvik (William Pethrus, Kalle Miketinac) (PP1)

Tabellen efter lördagens matcher: