Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Väsby
VSB

Inför jumbofinal mot Väsby

30 januari 2021 10:45

I dag lördag kl 15.00 släpps pucken i nuvarande jumbofinalen mellan Kristianstad och Väsby.


I den allra först omgången av HockeyAllsvenskan ställdes Kristianstad mot nykomligen Väsby. En match vi minns med glädje. Sedan dess har mycket hänt och inför dagens drabbning kan det konstateras att Väsby innehar 13:e plats i tabellen med 34 poäng på 36 matcher. Kristianstad parkerar på 14:e plats med 28 poäng, men med tre matcher mindre spelade än Väsby. En vinst för hemmalaget skulle ge häng på lagen närmast, men vid förlust ökar avståndet rejält. "Sexpoängsläge" med andra ord.

Kristianstad kommer till spel, rejält sugna på revansch efter tre raka uddamålsförluster. Man får dessutom tillbaka backen Alexander Molldén efter skada.

Väsby å andra sidan kommer till Skåne med tre raka vinster i ryggen. Ett av deras senaste nyförvärv, Paul Bittner, förväntas göra debut i eftermiddag. Laget har också Johannes Nilsson och Colin Smith som är tillbaka efter skada.

Vi räknar med en riktigt tuff och tät match i Kristianstads ishall i eftermiddag. Tittar man på statistiken stärks intrycket.

I powerplay har Kristianstad blott 15,62%, medan Väsby snuddar med sina 17,80%. I boxplay är det lika kämpigt, Kristianstad fredar sig till 75,73% medan Väsby ligger på lika svaga 74,31%.

Bästa poängspelare i respektive lag är Kalle Miketinac med 19 poäng (5+14) och Raphael Lavoie med 26 poäng (14+12).

Övriga matcher i dag:
Mora - BIK Karlskoga (15.00)
Vita Hästen - Västervik (17.30)

Tabellen inför dagens matcher: