Hemma
Västerås
VIK
Borta
Kristianstad
KIK

Sent mål gav en poäng

7 oktober 2020 22:06

KIK fick med sig en poäng hem från Västerås


Matchen inleds i högt tempo med böljande spel. Det är mycket kontringar fram och tillbaka, både Myrenberg i hemmakassen och Clang i bortakassen har bra koll på händelserna och visar stabilitet.

KIK får matchens första powerplay och lyckas sätta press mot VIK-kassen, dock utan resultat.

Efter 13:18 får Västerås sitt första powerplay i matchen. Man visar kyla och passar runt pucken i KIK-zonen varpå Jimmie Jansson kastar in pucken mot kassen där Hertzberg är påpassligt framme och styr in matchens första mål för kvällen.

Skottstatistiken för första perioden är 13-8 till hemmalagets favör.

Den andra perioden präglas av mycket utvisningar och ställningskrig på rinken.

Kristianstad får in ett snyggt kvitteringsmål, Malte Sjögren och Herman Hansson jobbar hårt i Västeråszonen och pressar backarna, pucken studsar ut till försäsongens poängkung Kevin Wennström i den högra tekningscirkeln, Kevin klipper till direkt och prickskjuter in 1-1.

Västerås får ett tidigt powerplay i den tredje perioden och Hertsberg gör sitt andra mål för kvällen, 2-1 till Västerås.

Mot slutet av den tredje perioden så pressar KIK på bra i offensiv zon. Med tre minuter kvar får man med sig en Västeråsutvisning. Man fortsätter sin jakt på kvitteringsmålet och i efterdyningarna av powerplayet får Kristianstad äntligen utdelning. Med en minut kvar styr Johan Lundgren in 2-2 målet, fint framspelad av Öhman.

KIK får sen en jättechans att ta alla tre poäng genom en tilldömd straff med dryga 30 sekunder kvar. Straffskytten blir Joel Kellman och han väljer att skjuta, men Myrenberg står redo.

I förlängningen väntar lagen ut varandra i förhoppning om att motståndarlaget ska begå första misstaget. Med två minuter kvar får Västerås spela 4 mot 3. Kristianstad jobbar stenhårt och spelar uppoffrande med Calle Clang som stabil sista utpost. Matchen går till straffar.

Kristianstad sätter en straff genom Kevin Wennström men det räcker inte.

Västerås vinner genom mål av Lukas Zetterberg och Alexander Lunsjö som därmed avgör för hemmalaget.

Resultat 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Målskyttar Västerås, Viktor Hertzberg (2), Alexander Lunsjö

Målskyttar Kristianstad, Kevin Wennström, Johan Lundgren

Skott 33-31

Utvisningar 10-14

Nästa match är säsongens första på hemmaplan då Mora kommer på besök.