Hemma
Väsby
VSB
Borta
Kristianstad
KIK

Kristianstad säkrade spel i HockeyAllsvenskan efter sanslöst drama!

24 mars 2021 01:30

Vinna eller försvinna i den femte och avgörande matchen mellan Kristianstad och Väsby. Stor matchhjälte blev Rikard Olsén som sköt avgörande 2-1 för Kristianstad efter 91.29 i den femte perioden. Därmed spelar Kristianstad i HockeyAllsvenskan även kommande säsong!


En alldeles otrolig matchserie i Playout mellan Kristianstad och Väsby bjöd på allt och lite till. Efter två raka bortasegrar hade Kristianstad tre matchbollar, varav de två första på hemmais. Väsby stretade emot och knep i sin tur två bortamatcher. Allt ställdes på sin spets i tisdagens femte och avgörande match i Renew Arena. Ett kontrakt stod på spel: Vinna eller försvinna. HockeyAllsvenskan eller Hockeyettan?

Väsby tog ledningen genom Oscar Bjerselius i den första perioden. Malte Sjögren krutade dit 1-1 i den andra, snyggt assisterad av Erik Flood. Efter 60 minuter så stod matchen kvar vid delad på ett. Efter sanslös dramatik med sylvassa lägen åt båda håll, frilägen, stolpträffar och gud vet allt, så skulle matchen till slut få en hjälte. Backen Rikard Olsén skrinnar direkt från båset och stormar mot offensiv zon, där inväntar Dennis Svensson med en macka som Olsén klappar till på. En förlösande 2-1 puck i nät bakom Linus Ryttar efter 91.29, och Kristianstads eufori var total.

En rafflande matchserie med två tuffa motståndare som stångats länge och väl, och som gett eko ute i media. Plötsligt gick det att ta på slutspelstider i svensk hockey. Trots frånvaron av vår kära publik. Det här var matcher som bjöd på otroligt mycket nerv och spänning, även för ett neutralt öga. En matchserie där Rögle-lånet Calle Clang fick växa ut och bli den där jätten i målet som skulle stå för matchavgörande räddningar. Ett målvaktsspel som med all säkerhet ger eko ut i omvärlden. En matchserie som av allt att döma kommer vara den sista för Kristianstads alldeles egna "Captain Fantastic", nr 11 Fredrik Hansson. Nu kan lagkaptenen hänga upp grillorna för sista gången, och med rak rygg kliva ut ur arenan. Resan är gjord, målet är nått. Så många minnen, så mycket stolthet. Vi som haft äran att följa Dig under dina tio säsonger i klubben kan bara vittna om vilken betydelse "Hans" har haft för gruppen.

En eloge till alla i truppen som hållt andan uppe, även när det varit som allra tyngst under säsongen. Tillsammans var det Ni som såg till att vinna den allra sista, och helt avgörande, matchen för säsongen!

Stort grattis även till Mikael Gath, Gunnar Persson och Johan Lindbom, uppbackade av övriga i teamet som Totte Karström, Ola Elofsson, Joel Gistedt m.fl. Där är många som har anledning att vara glada och stolta en kväll som denna.

Väsby bjöd verkligen upp till kamp ända in på målsnöret, och underhållningsvärdet var det sannerligen inget fel på. Men Kristianstad spelar i HockeyAllsvenskan säsongen 2021/22!

Om detta ha vi äran att återkomma!