Alexander Molldén är tillbaks i moderklubben
Truppen2020-07-31
Efter att ha spelat på lån i slutet av förra säsongen är Alexander Molldén nu klar för en hel säsong.

Alexander Molldén, som debuterade för A-laget redan som 17-åring, är tillbaks i klubben.

Alexander gjorde fyra matcher för KIK i slutet på allsvenskan förra säsongen, då på lån från Mörrum, som han nu alltså lämnar för KIK i förtid.

– Alexander är en back med bra teknik och skott kombinerat med en bra blick för spelet. Det skall bli spännande att se om vi kan få ut all potential i allsvenskan, extra roligt såklart att det är en egen produkt som kommer hem, säger elitansvarig Christian Falk.

Såhär säger Alexander själv om att få komma hem:

Hur känns det att få göra en hel säsong i Allsvenskan med moderklubben?

– Det känns riktigt bra att få vara med från början och bygga upp sig inför sin första säsong i Allsvenskan och dessutom med sin moderklubb. Det känns lite speciellt och man är extra taggad på att dra igång.

Vad upplevde du var den största skillnaden mellan ettan och Allsvenskan?

– Skillnaden va väl att det gick snabbare i tempot, och spelet med puck! Killarna är skickligare med pucken och man kunde inte gå lika hårt ut på killarna som man kanske gjorde i ettan ibland.

Vad är ditt största KIK-minne?

– Det finns många! Men ska jag peka ut något speciellt minne så var det när vi mötte Södertälje hemma i första matchen i play-off 3. Det var en rolig match och ett mäktigt tryck i hallen och det har man saknat.

Vad hoppas du uppnå den här säsongen?

– Det man vill uppnå är att kunna få utvecklas som hockeyspelare på alla fronter. Att få bli en etablerad allsvensk spelare och att kunna ta en stor roll i laget. Men framförallt att ta lärdom av alla andra för att sedan kunna ta sig till högre nivåer och det gör jag gärna med KIK :)

Vi hälsar Alexander varmt välkommen tillbaka! Vi skickar också ett tack till Mörrum som gjorde det möjligt.

Redaktionen